sábado, 22 de septiembre de 2012

La tecnologia com a motor de canvi

La societat en la que vivim ha sofert grans canvis en els darrers 40 anys; marcats pels canvis polítics, l'economia, el canvi de visió familiar, l'entrada de la dona al món laboral, etc. 
Però entre tots els canvis que podríem anomenar, cal destacar el camí marcat per les noves tecnologies, donat que aquestes s'han posicionat com un motor de canvi de les relacions socials, el món laboral, el món del oci i gairebé tot allò que ens envolta.

Mirem cap a on mirem, la tecnologia ens acompanya i ens transforma. Un dels grans exemples és el paper de les xarxes socials, no només com a eina d'expressió i comunicació si no, fins i tot, com a una eina emprada per a la mobilització política i social; com hem pogut observar en els moviments socials que defineixen els nostres últims temps a través del facebook, el twitter, els blogs, etc.

Les tecnologies han facilitat la formació, l'accés al món laboral a través de pàgines de búsqueda i oferta de feines, la immediatesa de la informació, a creat noves formes de oci i proporciona eines de comunicació global. 

Tot i les avantatges que la tecnologia pot oferir a la vida quotidiana, cal tenir en compte que, actualment, les noves tecnologies estan sent estudiades com a una nova forma d'addicció, especialment en persones joves que ja han nascut en l'era tecnològica. Aquest tipus d'addicció afecta, sobre tot, en el deteriorament de les relacions socials, provoca alteracions de conducta i pot provocar fracàs escolar. La causa principal de l'addicció és l'abús de les tecnologies i l'ús indiscriminat d'aquestes. 


Us deixo aquest vídeo en el que parlen del llibre "Uso y abuso de las tecnologías" de Juan Manuel Romero.

No hay comentarios:

Publicar un comentario